TERMENI ȘI CONDIȚII

www.rarausports.ro este Site-ul official al SC RARAU-SPORTS SRL, cu sediul în Calea Transilvaniei nr. 87, Câmpulung Moldovenesc, Suceava, înregistrată la Registrul Comerțului Suceava sub numărul J33/1836/2017, CIF RO 38438351, Tel: 073 160 5012, prin care se face comerț on-line doar pe teritoriul României.

Folosirea, inclusiv vizitarea, înregistrarea și cumpărarea produselor de pe www.rarausports.ro implică acceptarea Termenilor și Condițiilor detaliate pe Site.

 

1.DEFINIȚII ȘI TERMENI

– “www.rarausports.ro” – Site-ul official al SC RARAU-SPORTS SRL prin care se face comerț on-line doar pe teritoriul României;

 “Vânzător” – SC RARAU-SPORTS SRL, cu sediul în Str. Calea Transilvaniei nr. 87, Loc. Câmpulung Moldovenesc, Județul Suceava, înregistrată la Registrul Comerțului Suceava sub nr. J33/1836/2017, CIF RO 38438351;

– “Cumparator/Client” – persoana fizică sau juridică care comandă/cumpără Produse prin intermediul magazinului on-line www.rarausports.ro;

– “Utilizator” – orice persoană fizică/juridică înregistrată pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din secțiunea Termeni și Condiții;

– “Oferta” – Produse disponibile oferite spre vânzare într-o anumită perioadă de timp și la un anumit Preț unitar;

– “Produs” – bunurile materiale/obiectele oferite spre vânzare;

– “Cont” – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului plasarea Comenzii și care conține informații despre Cumpărător/Client și istoricul Cumpărătorului în Site;

– “Preț” – prețul la care sunt vândute Produsele către Cumpărator; Prețul afișat fiind Prețul unitar pentru fiecare Produs oferit spre vânzare și conține TVA;

– “Comanda” – ordinul de cumparare dat de către Cumpărător Vânzătorului, prin care Cumpărătorul solicită cumpărarea Produselor selectate conform caracteristicilor prezentate pe Site și la Pretul afișat, prin modalitatea de plată selectată și conform condițiilor de livrare prezentate pe Site, Comanda conținând toate elementele solicitate de Vânzător pentru emiterea facturii, livrare și contact;

– “Tranzacție” – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Produs / serviciu de către SC RARAU SPORTS SRL către Cumpărător, prin metodele disponibile pe Site și descrise în Temeni și Condiții, indiferent de modalitatea de livrare;

– “Contract” – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului;

– “Site” – domeniul www.rarausports.ro și subdomeniile acestuia;

– “Conținut” – fotografiile, imaginile, textele, datele tehnice, Prețurile și celelalte informații de pe site-ul www. rarausports.ro;

 

2.DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin plasarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul confirmă că a luat cunoștință și că a înțeles și acceptat Termenii și Conditiile afișate pe Site-ul www.rarausports.ro. Vânzătorul va confirma primirea Comenzii printr-un e-mail la adresa indicată de Cumpărător.

2.2. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Această notificare se face electronic printr-un e-mail, prin sms sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Produse din Comandă  va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

2.4. Contractul se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, printr-un e-mail sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

2.5 Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului.

 

3.INFORMAȚII DESPRE COMENZILE ON-LINE

3.1. În momentul plasării unei Comenzi on-line trebuie să ştiți că:

  • culorile Produselor, astfel cum sunt prezentate pe Site, pot fi diferite în realitate, pentru că depind de mai mulţi factori, inclusiv, dar fără a se limita la, setările monitorului dumneavoastră;
  • dimensiunile şi forma Produselor pot fi diferite în realitate faţă de modul în care apar pe Site, de aceea, vă rugăm să aveți în vedere că este responsabilitatea dumneavoastră să verificați ca mărimea reală a fiecărui Produs să corespundă scopului pentru care ați achiziționat respectivul Produs;
  • fotografiile şi imaginile de pe Site au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exactă a Produsului şi a detaliilor incluse, trebuie să citiți cu atenție descrierea corespunzătoare a Produsului sau să ne contactați prin modalitățile menționate pe Site.

3.2. Vă rugăm să aveți în vedere că puteți face o Comandă valabilă pe Site numai dacă ați împlinit vârsta de 18 ani și doriți ca Produsele să fie livrate pe teritoriul României. Este nevoie în mod necesar de o adresă de e-mail valabilă/activă şi un număr de telefon la care puteți fi contactat cu uşurinţă.

 

4.PREȚURI:

4.1. Prețurile Produselor afișate pe Site sunt exprimate în RON și includ TVA aplicabil conform legislației în vigoare, taxele de transport nefiind incluse. Prețurile valabile ale Produselor sunt cele afișate pe Site în momentul plasării Comenzii.

TVA-ul se aplică la valoarea legală de la data Comenzii și este inclus în Prețurile Produselor.

4.2. În cazul în care Prețurile sau alte detalii referitoare la Produse au fost afișate pe Site în mod eronat din orice motiv, Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului Produs și de a anunța Cumpărătorul printr-un e-mail în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

4.3. Prețurile Produselor afișate pe Site exclud costurile de livrare.

4.4. Ofertele prezentate pe Site sunt valabile numai în perioada de timp menționată. În cazul în care nu se menționează o perioada de timp, acestea sunt valabile în limitele stocurilor disponibile. Toate Produsele prezentate pe Site sunt disponibile în limita stocului fizic disponibil.

4.5. SC RARAU-SPORTS SRL este liberă să actualizeze în orice moment Prețurile Produselor. Afișarea noilor Prețuri pe Site anulează valabilitatea prețurilor afișate anterior, acestea nemaifiind valabile.

 

5.COMANDA

5.1. La plasarea unei Comenzii, vi se va cere să urmați mai multe etape:

– adăugați produsele alese în coș;

– selectați modalitatea de livrare;

– selectați metoda de plată;

– efectuați plata, cu excepția plății ramburs;

5.2. Odată înregistrată, Comanda nu mai poate fi modificată de către Cumpărător. În cazul în care doriți să modificați/anulați Comanda vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa: comercial@rarausports.ro

5.3. Daca ați returnat mai mult de 25% din contravaloarea Comenzilor sau ați refuzat livrările și nu am reușit să ajungem la un acord amiabil împreună, ne rezervam dreptul a anula livrările către dumneavoastră.

 

5.4. Înregistrarea Comenzii nu reprezintă și confirmarea acesteia. După preluarea Comenzii, aceasta va fi procesată in vederea confirmării şi stabilirii detaliilor de livrare. Termenul de livrare este de 2-5 zile lucratoare de la confirmarea Comenzii.

5.5. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

5.6. După efectuarea Comenzii veți primi un e-mail sau un telefon de la SC RARAU SPORTS SRL cu privire la detaliile Produselor comandate, costul total al Comenzii, inclusiv costurile de livrare, precum și un număr de identificare a Comenzii. Cumpărătorului i se va aduce la cunoștință disponibilitatea produselor prin e-mail sau telefon în maxim 48 de ore, cu excepția sărbătorilor legale.

5.7. Termenul de livrare este de 2-5 zile lucrătoare de la confirmarea Comenzii.

5.8. Verificați coletele la primire!

5.9. În ceea ce privește primirea coletelor, SC RARAU SPORTS SRL recomandă Clienților să verifice starea aparentă a coletelor la livrare. În cazul unei probleme (ambalaj deteriorat sau care lipsește) Cumpărătorul:

– trebuie să descrie starea coletului refuzat în detaliu pe nota de livrare/AWB;

– trebuie să aibă semnătura operatorului de transport pe nota de livrare/AWB;

5.10. În situația în care livrarea nu este conformă cu Comanda dumneavoastră SC RARAU SPORTS SRL vă va trimite Produsele lipsă sau Produsele care au fost greșit expediate în cel mai scurt timp posibil sau vă va rambursa, în funcție de alegerea dvs.

 

6.FACTURARE – PLATA

6.1. Vânzătorul pune la dispoziția Cumpărătorului următoarele metode de plată:

– Plata ramburs, care se efectuează integral la livrarea Comenzii,

– Plata on-line prin card bancar prin intermediul serviciului de plată “EuPlatesc””,

Dacă ați ales metoda de plată “On-line prin card bancar” este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.

– Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.

– “3-D Secure” asigură în primul rând ca nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

 

6.2. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Produsele livrate, factură care va include și costul livrării, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

6.3. Factura va fi expediata Cumpărătorului odată cu Produsele comandate de către acesta.

 

7.METODA DE LIVRARE

Livrarea se va efectua prin intermediul FAN COURIER.   www.fancourier.ro

Livrările se efectuează în termen de maxim 5 zile lucrătoare în intervalul de luni până vineri între orele 9.00-17.00.

Livrările se pot efectua oriunde în țară.

Taxa de livrare este de 21 lei/colet pentru comenzile cu o valoare sub 199 lei.

Pentru comenzile cu o valoare de peste 199 lei, Vânzătorul asigură transportul gratuit.

Pentru livrările în localități în care Fan Courier nu are acoperire, clientul va suporta diferența / km.

 

 

8.GARANȚIA RETURNĂRII

Produsele comercializate de SC RARAU SPORTS SRL sunt supuse unor verificari riguroase înainte de a fi epediate Cumpărătorului.

8.1. Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Produs, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Produs expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Produs – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură Comandă produse multiple care vor fi livrate separat,

– ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Produs,

8.2. În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, pentru retur e necesar să trimită o cerere în scris pe adresa de email  comercial@rarausports.ro  în termen de maxim 14 zile de la primirea comenzii.

Produsul returnat trebuie să fie în stare perfectă, în cutia originală, cutia Produsului trebuie ambalată corespunzator, altfel va fi refuzată.

Produsul trebuie sa fie însoțit de factura fiscală și de Formularul de Retur. Inainte de a returna un Produs va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail comercial@rarausports.ro pentru a va trimite Formularul de Retur.  Produsul nu este acceptat de către Vânzator dacă este murdar, deteriorat, dacă nu are etichetele intacte ori daca îi lipsesc din accesorii. Nu sunt acceptate drept retur Produsele purtate, cu urme de uzură.

 

8.3. Pentru a returna orice Produs achiziționat de pe Site-ul Vânzătorului se solicită contactarea unei firme de curierat (excepție Poșta Română), costul acestui transport fiind suportat de către Cumpărător.

8.4. Returnarea de Produse este valabilă numai pentru persoane fizice.

În cazul în care Comanda este achitată, Vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 zile de la data informarii Vânzătorului de către Cumpărator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnată prin virament bancar.

În acest caz, Cumpărătorul va trebui să trimită un email pe adresa comercial@rarausports.ro în care să comunice contul IBAN, numele băncii, numele și prenumele acestuia, pentru a i se restitui contravaloarea. Cumpărătorul va fi responsabil pentru achitarea taxelor de livrare/retur.

8.5. Vânzătorul va amâna rambursarea sumei până la primirea Produselor vândute și a verificării acestora.

 

9.GARANȚII

Toate Produsele comercializate de către SC RARAU SPORTS SRL beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor:

– OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata (r2), cu modificările și completările ulterioare.

Garanţia Produselor se referă la defecţiuni de fabricaţie și nu se oferă garanţie în cazul folosirii necorespunzătoare a produsului. Dacă vă decideți să returnați Produsul comandat trebuie să ne contactați înainte de a-l returna, pe adresa de e-mail comercial@rarausports.ro în termen de maxim 14 zile de la primirea comenzii pentru a va trimite Formularul de Retur necesar returnarii Produselor.

 

10.TRANSFERUL PROPRIETĂȚII BUNURILOR

10.1. SC RARAU SPORTS SRL își va rezerva dreptul de proprietate asupra Produselor achiziționate de către Cumpărător până ce Cumpărătorul își va îndeplini toate obligațiile, în special plata integrală a Comenzii.

10.2. În cazul în care Cumpărătorul a ales plata ramburs, proprietatea Produselor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului (prin livrare se înțelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

10.3. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricarei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Produselor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

 

11.DREPTURILE DE AUTOR

Dreptul de autor asupra Conținutului Site-ului aparține Vânzătorului și/sau colaboratorilor acestuia. Încalcarea drepturilor recunoscute și protejate prin Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală, după caz, potrivit legii. Sunt interzise, fără a se limita la: accesarea Site-ului de către dispozitive sau programe automate; copierea manuală a Conținutului; publicarea Conținutului de către alte companii sau Site-uri, pentru a face comparație sau analiză în vreun fel.

 

12.CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea Comenzii, nefiind necesar acordul Cumpărătorului. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 

13.PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vânzătorul va dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele Cumpărătorului în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii și Condițiile, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care vor fi prelucrate datele Cumpărătorului, date cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. Orice astfel de modificari vor fi afisate pe Site-ul Vânzătorului la secțiunea Termeni și Condiții.

Vânzătorul va utiliza datele Cumpărătorului, date cu caracter personal în următoarele scopuri:

– Crearea și administrarea contului Cumpărătorului;

– Prelucrarea Comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;

– Soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o Comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

– Returnarea Produselor conform prevederilor legale;

– Rambursarea contravalorii Produselor conform prevederilor legale;

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele Cumpărătorului de către terții persoane juridice de drept privat se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor.

Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.

“3-D Secure” asigură în primul rând ca nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

 

14.LITIGII

Orice litigiu apărut între Cumpărător și Vânzător va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit soluționarea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată din localitatea în care este înregistrat sediul social al Vânzătorului.

 

15.DISPOZIȚII FINALE

Vânzătorul își rezervă dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum și orice modificări asupra Site-ului, structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta Site-ul, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către Utilizatori în acest sens. Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, această clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Top